Novetats
N  O  V  E  T  A  T  S:

» 10 de Maig de 2013

Cal Jordi distingit amb el títol Fogons d'Honor

La Confraria Universal del Bacallà va lliurar aquest títol al Restaurant Cal Jordi el passat dimarts en reconeixement al plat de bacallà amb tomàquet i musselina d'allioli que cuinem.

La Confraria va fer una visita guiada a Montblanc i es van aplegar en un dinar on el bacallà va ser el portagonista. Els 25 membres que hi van assistir van poder gaudir d'una amanida de salmó i formatge fresc, el plat principal guardonat, i una coca de milfulls amb crema i ametlla.

Finalitzat el dinar, es va procedir a al cerimònia de lliurament del títol. El Restaurant Cal Jordi de Montblanc és el primer de la demarcació de Tarragona que rep aquesta distinció.

La Confraria Universal del Bacallà va ser fundada l'any 1200 i refundada els anys 1447 i 1986.  La distinció atorgada a Cal Jordi només és “a l’abast dels restaurants que més bé tracten el bacallà a tot l’Estat”, segons Joan Portet, secretari general de l’organització.

Portet explica que la confraria “es va posar en marxa el 1986 com a herència dels antics gremis i confraries de Catalunya, que van néixer cap a l’any 1200 i van anar desapareixent durant el  segle XVIII. La seva tasca consisteix a "vetllar per la correcta menja del bacallà i la preservació de l’espècie”.  

Si voleu veure més fotos, feu clic aquí.

Més fotografies de la notícia:

Plana Facebook

RESTAURANT "CAL JORDI"
Carrer Poblet i Teixidó, 10 - 43400 - Montblanc - Tel. 977 86 32 49 - info@caljordi.com


Cuina Catalana de Qualitat   Alimentació Mediterrànea